Produktinformation – Visual Arkiv Webb

Produktinformation – Visual Arkiv Webb

Visual Arkiv Webb

Visual Arkiv webb är vår senaste produkt i Visual Arkiv serien. Det är en satsning att bygga om Visual Arkiv till en webbapplikation. I dagsläget består den av en förteckningsmodul och en sökmodul. Vi kommer kontinuerligt att bygga ut den med fler moduler och funktioner.

Våra kunder som i dagsläget har den lokala installationen av Visual Arkiv har möjlighet att få tillgång till förteckningsmodulen som en tilläggstjänst med tidsbegränsade behörigheter.

Förteckna

Informationsredovisningen görs antingen verksamhetsbaserat eller enligt det allmänna arkivschemat. Här sker registrering av grundinformation om institution, depå, arkivbildare, arkiv, serie, volym samt handlingsslag, handlingstyper och förvaringsenheter. Delen innehåller också möjlighetatt göra länkar.

Sök-funktion

Sökfunktionen innehåller både fritextsök och detaljerad sök, i vilka du kan söka på hela eller delar av ord. Från institution ner till enskilda volymer eller förvaringsenheter är kraftfulla sökmöjligheter knutna. Sökträffarna presenteras överskådligt och när någon av träffarna öppnas ges mer information om dem och var de ligger i den hierarkiska strukturen. Från strukturen i vänsterträdet kan du hela tiden ta dig tillbaka till deitt senaste sökresultat.

I fritext kan du kombinera upp till tre ord för att söka i din förteckning. I den detaljerade sökningen kan du välja att söka på arkiv, volymer och förvaringsenheter eller historik. Här finns ett antal fält man kan kombinera för att få till specifika sökningar och resultat.

Systemunderhåll

Här görs ett antal grundinställningar i programmet med de värden som sedan ska gälla generellt. Tex kan man här göra det kundspecifika rullgardinslistor man behöver i programmet.

Användarbehörigheter

Visual Arkiv webb har stöd för anpassning av användarbehörigheter så att användare ges behörighet baserade på deras roll. Det finns tre behörighetsroller

Administratör

 • har högsta behörighet och kan förteckna på alla nivåer i strukturen
 • har tillgång till systeminställningar
 • skapar, tar bort och tilldelar användare behörigheter
 • kan importera och exportera

Arkivredogörare

 • kan läsa, söka och lägga till serier, volymer, handlingsslag, handlingstyper och förvaringsenheter i de arkiv som behörighet getts till.
 • kan ta bort enbart det man själv lagt till.

Utökad arkivredogörare

 • kan läsa, söka och lägga till serier, volymer, handlingsslag, handlingstyper och förvaringsenheter i de arkiv som behörighet getts till.
 • kan ta bort även det andra lagt till och det som är importerat från Visual Arkiv.

Under din användarprofil kan du själv se vad du har för behörigheter. Här finns också möjlighet att för dig som användare kunna prenumerera på mail från systemet om uppdateringar och eventuella driftavbrott.

Import och export

Till Visual Arkiv Webb importerar och exporterar du enkelt din förteckning från Visual Arkiv.

Vi kan också erbjuda hjälp med att importera material som är förtecknat i andra program.

Kommande funktionalitet – Export till NAD

I skrivande stund håller vi på att ta fram en exportfunktion mot NAD. En arkivförteckning i Visual Arkiv Webb ska kunna exporteras till Riksarkivets NAD (Nationell ArkivDatabas). NAD är Riksarkivets webbaserade databas – ett söksystem som ger stora möjligheter att söka nationell arkivinformation på nätet. Allmänhet, forskare och personal får snabb och effektiv tillgång till förteckningarna.

Visual Arkiv Webb är en webbaserad molntjänst och du som kund behöver varken tänka på installation eller drift. Den är plattformsoberoende och kan köras både på Mac, PC och tablets.

För import och export mellan Visual Arkiv Webb och Visual Arkiv krävs mins version 7.0.2.0 av Visual Arkiv

Förteckningsmodulen som tilläggstjänst

Våra kunder som i dagsläget har den lokala installationen av Visual Arkiv har möjlighet att få tillgång till förteckningsmodulen som en tilläggstjänst med tidsbegränsade behörigheter.

Tilläggstjänster

Visual Arkiv har funnits på marknaden över 30 år och vi har gedigen erfarenhet av att hjälpa till i alla led, från produktsupport och utbildning till installation och teknisk support.

Utöver ordinarie support och underhåll, kan vi hjälpa er med era specifika behov och önskemål. Vi erbjuder enskilda avgränsade tjänster eller skräddarsydda paketlösningar om så önskas. Vid behov kan vi utföra konsulttjänster på plats hos er eller på distans om uppdragets karaktär tillåter.

Exempel på tjänster vi utför

 • Konvertering från andra system
 • Installation av Visual Arkiv
 • Uppgradering till senare versioner
 • Skräddarsydda utbildningar

Kontakt för tilläggstjänster

Vill du veta mer om vad vi kan hjälpa till med eller diskutera era behov och önskemål kontakta:

Maria Lindquist, Kundkontakt för Visual Akriv

tel  070 793 79 18

mail  maria.lindquist@fujitsu.com

Visual Arkiv Webb Instution

Prova Visual Arkiv kostnadsfritt i 30 dagar